Hoboken & Jersey City

A l’altra vora del riu Hudson, molt més aprop de Central Park que Staten Island i que la gran majoria dels barris de qualsevol dels altres boroughs de la ciutat, hi trobem les poblacions veïnes de Hoboken i Jersey City, que tot i que podrien formar el 6è borough de Nova York (molts dels seus residents només viuen aquí perquè l’allotjament és més barat però creuen el riu cada dia per anar a treballar), pertanyen a un altre estat, l’estat de New Jersey (NJ). Totes dues estan conectades entre elles amb tramvia i amb Manhattan a través de diferents línes de ferri i d’un sistema de metro anomenat PATH, que funciona les 24 hores del dia, com el metro de Nova York. Curiosament, travessar d’un estat a l’altre en metro i canviar de ciutat surt més econòmic que desplaçar-se per Manhattan.

Perquè molestar-me a moure’m fins l’estat veí doncs? No n’hi ha prou amb Nova York? Sí, sens dubte, amb Nova York n’hi ha prou i de sobres! Però si no et desplaces fins a l’estat veí, et perds unes de les millors vistes de Manhattan. I tot i que l’excusa perfecta per venir fins aquí és gaudir del ‘skyline’ de la ciutat de l’altra banda del riu, hi ha algunes coses que ajuden a fer que el viatge encara valgui més la pena.

Al sud de Jersey City, a la vora del riu, hi ha el Liberty State Park, que ocupa una extensió de 4.9km2. Un museu de la ciència, una terminal del ferri que va cap a Liberty Island (els ferris d’aquesta banda del riu van molt més buits i t’estalvies les cues interminables que et trobes a la terminal de Manhattan) i un passeig llarguíssim amb bones vistes del districte financer de Nova York i d’Ellis Island són algunes de les coses que trobem dins dels límits del parc.

   

L’estàtua de la llibertat està situada molt aprop de l’extrem sud del parc, però desgraciadament des d’aquí només en veiem l’esquena.

La diferència entre aquest parc i els que podem trobar a Manhattan és que aquest està pràcticament buit, com a mínim el dia que jo m’hi vaig acostar, i per tant pots gaudir d’unes vistes increïbles quan es pon el sol, amb una tranquilitat insuperable.

Al nord del parc hi ha el barri vell i el front fluvial de Jersey City. Passejant pel barri vell, alguns dels edificis interessants que es poden veure són l’ajuntament, o les cases del carrers Mercer i Eerie.

        

Tornant cap al riu ens trobem amb diferents edificis industrials, molts dels quals semblen en desús. Concentrats a les zones de l’Exchange Place i Newport, el districte financer de Jersey City, hi ha uns quants gratacels que ens recorden els de l’altre costat del riu.

Tot i això, la densitat d’edificis no es pot comparar amb la de Manhattan, i això fa que els paissatges de les dues vores del riu siguin ben diferents. El passeig fluvial conecta Jersey City amb Hoboken, al nord.

   

Hoboken és un lloc molt agradable per passejar, comprar, menjar i sortir-hi de festa. Des dels molls que hi ha repartits pel seu tros de passeig fluvial hi ha unes de les millors vistes de Nova York, que et permeten veure tant els gratacels del sud com els del centre de Manhattan, i sense haver de patir per les aglomeracions de gent que et pots trobar en d’altres zones de la ciutat! Washington St. és el carrer principal i està ple de restaurants, botigues i bars. Els dissabtes al vespre hi ha molta gent jove que hi ve per sopar i/o per sortir de copes.

   

Un dels edificis que hauria de visitar tothom que es desplaci fins a Hoboken és l’estació terminal de trens, molt digna de veure tant per dins com per fora. L’estació està situada a l’extrem sud de la localitat, i les vies del tren marquen la seva frontera amb Jersey City.

   

Creuar el Hudson un vespre per poder disfrutar de les vistes de Manhattan des d’aquesta banda del riu i aprofitar per anar a sopar per Hoboken abans de tornar a Nova York, hauria de ser una excursió obligada per a tothom que visiti la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Barris, New Jersey

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s