Red Hook & Gowanus

Red Hook i Gowanus són dos barris de l’oest de Brooklyn que, com passa amb d’altres àrees del borough, actualment s’estan reinventant. Tots dos són encara zones molt industrialitzades, però els agents immobiliaris ja els hi han posat l’ull a sobre.

   

Red Hook, era un barri marginal i perillós a principis dels anys 90. Actualment encara hi ha una de les concentracions d’habitatge públic més grans del borough (aquests habitatges normalment es relacionen amb marginalitat i deliqüència). Al costat d’aquests blocs hi ha un parc força gran que compta amb una pista d’atletisme, camps de futbol, pistes de bàsquet, etc.  Quan hi vaig passar hi havia moltíssima gent aprofitant les instal·lacions esportives del parc i moltes famílies que hi havien anat de picnic. L’espanyol va ser la única llengua que vaig sentir per tot el recinte del parc.

L’any 2008, es va inaugurar a Red Hook un IKEA gegant que ha contribuit a donar una empenta al barri. La companyia va establir també un trajecte en ‘water taxi’ entre Manhattan i Red Hook que és gratuït tots els dies per als clients, i per a tothom els caps de setmana. Actualment, apart de la botiga de mobles, podem trobar convivint amb els blocs d’habitatge públic i amb les fàbriques (moltes d’elles abandonades), antics magatzems que han estat restaurats i convertits en galeries d’art, apartaments, museus i restaurants. Fins i tot una cadena de supermercats de productes biològics ocupa un d’aquests locals.

    

Darrere d’aquest supermercat hi podem trobar uns vagons de tramvia abandonats que recorden l’intent desafortunat d’un home de tornar a introduir aquest mitjà de transport al barri.

  

Una part del moll també s’ha arreglat perquè la gent hi pugui passejar i disfrutar de les vistes de l’estàtua de la llibertat, que tot i que queda un pèl lluny, es veu totalment de cara, cosa que no passa a cap altre punt de la ciutat. Tot això està contribuint a que cada cop més gent es desplaci fins al barri, ja sigui per visitar-lo o per establir-s’hi. I amb ells, aquesta zona que fins fa poc era una zona marginal i oblidada de la ciutat, s’està convertint en un dels nous centres d’atenció de la gent benestant que fuig de l’estrés de Manhattan.

Gowanus, per la seva banda, encara no ha sofert els canvis que es poden observar a Red Hook. Continua sent una zona molt industrial. Però la seva situació, entremig de barris burgesos (Park Slope, Carroll Gardens, Boerum Hill, Cobble Hill) i de barris que ho estan començant a ser (Red Hook), fa que els especuladors ja s’hi hagin fixat, i que bastants edificis hagin estat enderrocats o estiguin en procés de ser-ho.

           

  

A l’accedir a Gowanus des de Park Slope, el contrast entre els dos barris és espectacular. És molt curiós observar com un sol carrer (en aquest cas 4th ave.) fa de barrera invisible entre una zona residencial de classe alta i un polígon industrial mig desert.

La característica principal de Gowanus és que està atrevessat per diversos canals, que éren utilitzats per a transportar les mercaderies des del port fins a les fàbriques. Simplement pels canals, alguns agosarats s’atreveixen a anomenar el barri ‘la Venècia de Brooklyn’… jo he sigut incapaç de trobar-hi cap semblança amb la ciutat italiana!

   

Tot i que són dos barris interessants de veure, no crec que valgui la pena desplaçar-se fins aquí si es tenen pocs dies per visitar la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Barris, Brooklyn

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s