YMCA

A l’arribar a Nova York encara no tenia pis. Per això em vaig haver de buscar allotjament pels primers dies. Fent una mica de recerca, vaig veure que un lloc convenient per a passar-hi els primers dies seria el YMCA de Flushing.

 Molta gent desconeix què són els YMCAs i només els relaciona amb la cançó dels Village People (vídeo YouTube) que té aquest mateix nom.

 Doncs bé, YMCA són les sigles de Young Men’s Christian Association, i s’anomenen així perquè van ser creats per a proporcionar allotjament econòmic en un ambient de valors cristians als nois joves de zones rurals que venien a les grans ciutats. L’objectiu era mantenir-los allunyats de les drogues, el joc i la prostitució. La cançó dels Village People parla d’aquests locals.

L’associació ha anat evolucionant amb el temps i actualment els YMCA estan oberts a tothom, independentment de la seva religió, edat, gènere o classe social.

A Nova York actualment hi ha molts YMCAs repartits per els 5 boroughs de la ciutat:

 D’aquests, només uns quants proporcionen allotjament. Els altres funcionen com a centres cívics i com a gimnàs.

 Jo vaig passar tres nits al YMCA de Flushing. Flushing és un barri dels suburbis de Queens, on el 80% de la població és de procedència asiàtica (principalment xinesos i coreans).  Aquest local és molt gran, i a part de les habitacions, té un gimnàs amb sala de màquines, pista poliesportiva i piscina. Organitza activitats educatives i sessions esportives durant tot el dia, dirigides a gent de totes les edats.

Pel matí, el centre està ple de gent gran, i per les tardes s’omple de nens i d’adolescents, que hi venen al sortir de classe.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Experiències

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s